28 Ekim 2011 Cuma

Küçük yatırımcı için bir yol haritası

Son günlerde bu toplantıların mutlaka piyasaları olumlu etkileyecek bir kararla biteceğini söyledim. Son gün özellikle vurguladım. Ve o yazı doğrultusunda davranılsa idi -çarşamba günü İMKB düşüşle kapattı gün boyu alım fırsatı verdi- perşembe kapanışta % 3 civarında bir kar sağlanabilirdi. Birde buna dolar pozisyonunda geçen hafta 1,86'lardan satış önerisi eklenirse bu kar % 9 civarında olurdu. Bu kısım geride kaldı.
 Gelecek: Şu anda hisse senedi piyasalarında yukarı yönlü bir dalga başlamış durumda. Koşullar her açıdan uygun. Artık bir takım direnç noktaları test edilip büyük olasılıkla kırılacak. Bu yükseliş çok uzun süreli değil. Mevcut kararların hayata geçirileceği zamanlardaki tutarsızlıklar ve muhtemelen beklenilenin üstünde zararlar gidişatı bozacak.
Temel doğrultunun değiştiğini düşünmüyorum ABD % 2.5 büyüdü AB ise mevcut krizi aşmak için  karar aldı. Gelinen noktalar arasında büyük fark var. Bu farkta zamanla kendini gösterecek. Ancak binilmesi gereken dalga hisse senetlerindeki yükseliş dalgası. Türkiye bu dönemde Avrupa ve Amerika'nın altında getiri sağlayabilir. Nedeni merkez bankasının çelişik hareketleri. Gereksiz atraksiyonları. Ancak geçen haftalarda konuşulan not artırımı hikayesi bu dönemde yeniden gündeme gelirse yükseliş hiç beklenmedik noktaları bulabilir.
Sonuç: Hisse senedinde oluşturulan pozisyonları koru
Bu seviyelerden yeni hisse senedi pozisyonu açılabilir
Dolar pozisyonları kapatılmış olmalıydı. Hala açıksa 1.72- 1,76 arasında bir süre hareket eder. Hisse senedine geçiş olası hisse senedi artışından ötürü anlamlı. Piyasanın yönü 1,72'lerden dolar alım fırsatı verecektir.Hisse senetlerindeki kar realizasyonları 1.72'ye yaklaşan dolar değerlerinde dolara çevrilmesinde fayda var. Bu iyimser hava bozulacaktır.
Altın: Altın mevcut iyimser havada da yine yükseldi. Altın artık doların karşıtı bir piyasa aracı oldu güvenli liman özelliğini yitirdi. Piyasalarda risk ihtimali artınca dolar yükseliyor ve altın düşüyor. Türkiye'de bu ters korelasyon gram değerindeki oynaklığı azaltıyor. Yeni pozisyon açmak için uygun değil. Pozisyon korunabilir. Ancak büyük getiriler şu an için TL bazında pek mümkün görünmüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder