12 Kasım 2011 Cumartesi

Biten haftanın değerlendirmesi gelecek tahminleri

Bu hafta 3 gün bayram nedeniyle kapalıydık Ancak Avrupa'da ve ona bağlı olarak Amerika'da dalgalı bir piyasa izledik.  Çarşamba günü yazdığım bir yazıda İtalyan CDS'lerinin rekorundan bahsettim. Ancak o yazıda İtalyan CDS'lerinin rekorundan sonra Avrupada ciddi bir yükseliş yaşandığına dikkat çektim ve perşembe günü için Hisse senetleri için alış önerisinde bulundum. Şu an için oldukça sağlıklı bir hareket olarak görülüyor. O yazıda aradığım cevap bir dip seviyesi mi? Ben bu soruların yanıtını teknik analizle değil koşulsal analizle bulmaya çalışıyorum. İtalya'nın Çarşamba günkü durumu kısa vadede bir dipti. Yani buradan bir takım önlemler alınması ve bazı belirsizliklerin giderilmesinin kaçınılmaz olduğu nokta idi. Öyle'de oldu.
 Bundan sonra ne olacak. Artık Yunanistam ve İtalya yavaş yavaş popülerliğini yitirecek. Onlar onanması gereken yasaları onadılar ve artık yavaş yavaş bu hikayeler rafa kalkacak. Piyasalarda bu kadar ciddi dalgalanmalar yapamayacaklar (bir süre için )
 Bir süre piyasalar kendi verileri ve iç dimamikleri ile daha küçük çapta dalgalanmalarla seyredecektir. Ancak yön yukarı olacaktır.
 Bundan sonraki ciddi dalgalanmak senaryosu ne olacak? Şu an Fransa senaryosu konuşulmaya başlandı. Ancak Amerikan'ın sırasının geldiğini unutmayalım. Yakın tarihli İtalyan CDS'lerinin rekoru ile dip yapıan avrupa borç krizli düşüş Sonra Amerika'nın not indirimi  ardından tekrar İtalyan CDS'lerinin rekor yaptığı Avrupa borç krizi. Simdi sıra terkar Amerika'ya geldi. Eğer Amerika sırasını atlar ve Fransa'nın notu indirilirse Euro dolar 1,2'nin altına iner. Ayrıca Avrupa borç kirzi yeni boyuta taşınır. Yunanistan ve İtalya'nın yol açtığı çatlağın yayıldığı anlamına gelir ve bu durum çok ciddi bir düşüş ile sonuçlanır. hala ana trendin  (Euro/Doların 1,1'e yaklaşacağı hisse senetlerinin ciddi düşeceği ana trend ) değişmedi ancak ara yükseliş dalgasının dibinin görüldü. Ve bir süre yükseliş sürecek. Sonrası Fransa not indirimi senaryosu gelişir ise Ana trend kendini sağlamlaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder