1 Kasım 2011 Salı

Piyasalarda bahar havası bitti mi? 31 Ekim 2011

İzlenmesi gereken önemli  noktalardan birisi geçen hafta alınan kararların Avrupa'da hayata geçirilmesi konusundaki samimiyet demiştim. Bu hafta başı hemen bu konuda spekülasyonlar başladı. Kar realizasyonları için bahane oldu. Buna Yunanistan başkanının referandum kararı tuz biber ekmiş görünüyor. Bu arada bu kararın Yunan halkına bırakılması en doğrusu.
Çin kontrollü davranıyor ancak destek konusunda başka çaresi yok. Bu arada elde edebileceği maksimum kazanç yada minimum kayıp peşinde biraz nazlanacak doğal olarak.
Şurası kesin ki Avrupa için son şanslar hatta uzatmalar oynanıyor o nedenle verilen kararlar hayata geçecektir. Bunun aksine spekülasyonlar piyasa normali olarak devam edecektir. Ancak alınan kararların Avrupa ekonomisini kurtarmabileceği konusu şüpheli.
piyasalar G-20 öncesi kar realizasyonu yapacak gibi ancak bu satışlar bu toplantı sonuçları ile büyük ölçüde geri dönecek.
İMKB ile ilgili sıkıntı enflasyon rakamları beklenin üstünde gelmesi satış baskısını artırabilir ayrıca böyle bir veri merkez bankasının hareketlerinin öngörülmezliğini artırır. Bu da yükselişleri kısıtlayacaktır.
sonuç:
1. gelişmeler ana doğrultunun hala değişmediğini gösteriyor (borsalar düşecek dolar yükselecek)
2. ara hisse senedi yükselişinde kar realizasyonundayız G 20 spekülasyonları ya da sonrası tekrar yükseliş olacaktır düşüşler kontrollü alım fırsatı olabilir. (G-20'den olumlu karar çıkma olasılığı yüksek ) Bu arada Çin'de desteğini netleştirecek işte bu döne kadar bir kar realizasyonu yaşanabilir sonra alımlar başlayacak.
3. FED üçüncü parasal genişleme olasılığı düşük görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder