7 Aralık 2011 Çarşamba

9 Aralık beklenirken

2 gün kaldı Çarşamba ve Perşembe. Cuma'ya coşan piyasalar mı acaba?
9 Aralık beklenirken 11 Ekim'de Mer-kozi görüşmesi sonrası yazdıklarımı okudum. Bu yazıyı okuyanlar vaktiniz var ise lütfen o yazıyı okuyun öyle devam edelim.
http://biryatrmcininekonomiguncesi.blogspot.com/2011/10/11-ekim-2011-merkozi.html
11 Ekim'de 2 hafta süre istemişlerdi. 3 ay geçti. Ancak yeni bir plan açıklanabilecek. Bu sürede piyasaları iyi oyaladılar. 11 Ekim'de 58 bin olan imkb 100 şimdi 54 -55 bin arasında sadece % 2 lik bir kayıp ile bu güne gelindi dış piyasalarda benzer bir yol haritası izlediler. Sonuçta hala bir plan açıklanacak. Ekonomi ise planların hayata geçmesi ile iyileşecek. Ancak piyasaları ilgilendiren beklentiler ve olasılıklar. Olanın pek bir kıymeti yok. bu ayrımı yapmakta fayda var.
iki soru
1.piyasaları tatmin eden net bir plan açıklanabilecek mi? Ben emin değilim. Yol alınmış olacak ancak açık uçlu yeni görüşmeler gereken bir tablo oluşacak. Piyasaları geçici olarak tatmin edecek.
2. bu plan avrupa ekenomisinı düzlüğe çıkabilecek mi ? Bunun cevabı kesin. Çünkü Avrupa Almanya ve Fransa arasındaki itilaftan zarar görecek. Aslında yapılan Avrupa birliğine hakimiyet kurma çabası ve iyi durumdaki ülkenin -Almanyanın -  kendi durumunu koruması bir takım ülkelerin'de (Fransa ) düşmek üzere olan notunu koruma çabası. Aslolan henüz masa da değil. Masaya konduğunda çok geç olabilir.
Küçük yatırımcı ne yapmalı. Tetikte kalmalı yaşanacak yükseliş dalgasını ve en çok da risk iştahının azaldığı koşullarda yükselen dolayısı ile hisse senetleri yükselirken düşen yatırım aracındaki düşüşü kollamalı ve (dolar yen frank gibi dövizler) alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Ancak henüz vakit var.
Doların mevcut koşullarda 1.83 'lerdeki hareketine dikkat etmek gerek. Muhtemelen daha düşük fiyatlar olacak. Ancak yükselişte bu seviye önemli bir hızlanma noktası olabilir. (aşılan direnç etkisi ile)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder