13 Aralık 2011 Salı

Yıl sonu rallisi bitti mi ?

10 Aralık düşüşlerinın perde arkası nedir?
Burada temel etken Fitch ve Moody's in Avrupa'ya yönelik açıklamalar bahane ediliyor. 2012'nin ilk çeyreğinde   notlar tekrar değerlendirilecek ve hala baskı altında imiş. Bu açıklama anlamsız. 7 Aralık'ta da benzer bir açıklama orda da 15 büyük Avrupa bankasının notlarının düşürüleceği açıklanmıştı. O gün yaptığım yorumu tekrarlıyorum ABD'nin notu AA iken AAA notunun bir anlamı yok. Şu anki koşullarda ABD'den daha umut verici bir ekonomi yok.Piyasa Avrupa'da notların düşeceğinin kesin olduğu bir fiyatlama yapmalı ve 9 Aralıkta bir çok ülkenin neredeyse egemenlik haklarından vazgeçerek anlaştığı toplantının temelde bu koşullar için yapıldığını bilmek gerekir.
! Önemli bir kural olanlara piyasalardan daha iyi okumak kısa vadede kaybettirir Uzun vadede ise koşullar değişebilir ve bu okuma kazandırmayabilir. Kazanmak için piyasaların seviyesinde tahminler yapmak gerekir.
Peki yıl sonu rallisi bitti mi ?
Bu sorunun cevabını yarın FED verecektir. Sonra İMF'den gelecek açıklamalar. Henüz bitmediğini düşünüyorum. Ancak yükselişlerde kar realizasyonu yapmak tabi ki rasyonel. Pozisyon kaybına neden olabilir ancak daha iyi fiyattan pozisyon artırımı fırsatını verdiğini de görmek gerek
Benim hipotezim 2012 ilk çeyreğinde daha ciddi bir düşüş  olacağı. (bir bir Avrupalı ülkelerinin AA'ya düştüğü günler  Orta doğunun daha karıştığı günler ) Burada ciddi bir düşüş olması için mevcut seviyelerden değil daha üst seviyelerden düşüş olması gerektiğini düşünüyorum. Bu seviyeler dibe yakın ve volatiliteyi kısıtlıyor. 13000'ne yakın Dow yada 60000'e yakın İMKB'den başlayan düşüş daha volatil işlemlere fırsat verecektir.
piyasalar artık ekonomik temellerden çok dalgalanmalardan yararlanmaya çalışıyor. Bu tabi ki sağlıksız ve temelsiz ekonominin göstergesi. Temelde ekonomi çok kaygan zeminde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder