19 Mart 2012 Pazartesi

Yükselişler satış fırsatı olarak görülmeli

62 binin üzerinde endeks tekrar TL bazında zirve yapıyor. Ancak doları 1.80'in üstünde seyrettiğini gözden kaçırmamak gerek bu yıl ilk 61 binleri gördüğünde  dolar 1,74'lere kadar gerilemişti. 1.74 -1.80 arası yaklaşık %4lük bir fark far buda kabaca 64 binlerde bir endeks eder. Sonuç olarak kısa dönem zirvelerinde dolaşan bir hisse senedi piyasaları var. Ancak her şey bu kadar toz pembe değil. 3 ay önceki negatif bakış açısı yerini fazla iyimser bir bakışa bırakmaya başladı. Bu seviyeler satış fırsatı olarak görülmeli maksimum 64 -65 binlere % 4-5 lik bir yükseliş ihtimali var. Ancak Yunanistan'ın iç meseleleri ve borç meseleleri , Suriye sorunu , İran -İsrail gerginliği ... dünyanını önünde kısa vadede çözülmesi gereken ve çalkantı oluşturacak bir çok problem var.
Hisse senedi için endeksle ters korele bir hisse senedi değil ise yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirmek gerek. Hayallere kapılmamak da fayda var.
Dolar Tl bazında daha ucuz fiyatları görmeyebilir. 3. parasal genişlemenin rafdan kalkma olasılığı ve hatta erken faiz artırımı söylentileri doların değerini artıracak. Dolayısıyla altının ons fiyatı düşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder