10 Temmuz 2013 Çarşamba

FED tutanakları öncesi tahmin

Muhtemelen Bernanke açıklamasını yaparken piyasalardaki olası dalgalanmayı öngörüp açıklamasını daha yumuşak yapmıştı. Bu da tutanaklardaki ifadenin daha net ve sert olma olasılığını güçlendiriyor. Bu gün tutanakların açıklanması ve ardından olan soru cevap bölümüyle birlikte gelişen piyasalarda bir satış dalgası daha başlayacak ancak bu dalga FED toplantısı sonrası olduğu kadar volümlü olmayabilir ancak daha uzun süreli bir çıkış ve düşüş dalgası oluşturacaktır.
Sonuç ABD ekonomisinin toparlandığı doların güçlendiği euro'nun düştüğü TL'nin değer kaybettiği BİST'in düştüğü bir dönemin tutanaklarla perçinleştiği bir döneme girebiliriz.
önce BİST te 70 binlerin altı
altında 1200'lerin altı
Dolar/TL muhtemelen 2'lerin üstü ancak TC merkez bankası buna çok direnecektir başarılı olabilir mi ya da böyle bir hedef rasyonel mi tartışılır.
Bu dalga  ne kadar sürecek, tahmin etmek için erken takip etmek gerekir.

2 yorum:

  1. TUTMAYAN TAHMİN
    FED tutanakları açıklandığında piyasada belirgin bir hareket yoktu ancak Bernanke konuştuktan sonra piyasanın yönü değişti. Tahmininmin tersi bir süreç başladı. Ancak bu algının çok kırılgan ve her an yön değiştiribileceğini bilerek davranmak gerekir

    YanıtlaSil
  2. Bu tahminin tutmayışı Bernanke'nin piyasaları alıştırma stratejisini son FED toplantısı ile birlikte daha net ve parasal genişlemenin bitimi yönündeki tavrının kararlı bir şekilde sürdürüleceği kanısının güçlenmesi nedeniyle oldu. Bu hafta senatodaki konuşma nasıl bir çizgide olacak acaba. Ancak kesin olan şu ki kendi piyasaları açısından en doğru iletişim stratejilerini geliştirdikleri net ortada. Nitekin parasal genişleme bitecek dediler ve 2 hafta içinde S-P rekor kırdı. Bunu yaptırabilmek büyük marifet ister.

    YanıtlaSil