1 Temmuz 2013 Pazartesi

Haftalık değerlendirme

FED  açıklamalarından sonra Bernanke dışındaki bir takım ara yönetim kadrolarındaki kişilerin de konuşmaları havayı yumuşattı ve hisse senetleri o ciddi satıştan sonra biraz yükseldi deniyor. Bu yorumlara katılmıyorum , çünkü
1 Zaten daha sonra söylenen her şeyi Bernanke söylemişti ve piyasaların bir satış bahanesine ihtiyacı vardı böylece cidi bir satış yapılmış oldu.
2.Daha sonraki açıklamalar sadece piyasanın bu geçiş döneminde kendini alıştırmasına yönelik pekiştirici açıklamalardan ibaret.
3. Her ciddi satışın kendi doğasında olan alış dalgasından başka bir şey değil tepki alımı
Bir de şu var ki FED'in ana stratejisi hisse senetleri değerlenmesi ile kişilerin varlıklandırılması planlanmıştı. Bu varlıkların ekonomiye katılımı için biraz satış gerekiyor. Para hep borsada kalırsa ekonomiye ne katkısı olacak. Bu satışın ABD ekonomisi için bir zararı yok aksine reel ekonomiye aktarılacak alternatif para kaynağı oluyor.

Tahminlerim
Hisse senedi
76 binlere yükselen hisse senedi için yorumum her yükseliş bir satış fırsatı olarak kullanmak gerekir.
Ciddi düşüşlerde alım satım manevrası olanlar için bir süre sonra satmak üzere almak anlamlı. Ancak satıştı gecikmemek gerekir.

Dolar
Dolar 1,93'lerde bu artık 90'lı fiyatların kabul gördüğü anlamına geliyor. Bir satış dalgasında 1,99 'a kadar gelebilir. Ancak daha üstlerde fiyatlar mümkün

Altın:
Söylenecek çok bir şey yok. Henüz düşük fiyatlar alım fırsatı değil daha düşük fiyatlar olası.

Euro/Dolar
orta vadede Dolar lehine görünüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder