21 Ağustos 2013 Çarşamba

FED Tutanakları açıklanacak

Bu gün FED tutanakları ne çıkarsa çıksın uzun vadede yön belli. Her yatırımcının gelişmekte olan piyasalardan gelişmiş piyasalara doğru fon akışın devam ettiği yeni dinamiklere uygun bir stratejide davranması gerekir.
10 yılı geçkin bir süredir bu para akış yönü gelişmiş piyasalara doğru idi.  Özellikle Lehman krizi ile FED piyasaları artan bir ivmelenme ile paraya boğdu. (Şu anda   FED gerçekten havuzu fazla hızlı mı doldurduk çok mu doldurduk ekonomi buruda boğulabilir mi endişesi taşıyor olmalı) Rota belli FED para musluklarını kısacak :  ivme azalacak ardından  biraz havuzdan su boşaltmaya başlayacak .
Bu süreçte gelişmekte olan piyasalarda hisse senetlerinde artık yeni bir rekor beklenmemeli. Güzeldi yaşandı bitti. Artık belli bir dipten sonra yatay banda razı olunacak bir döneme doğru ilerliyoruz.

Kurlar henüz ilerde oluşacak dengenin başlarındaki hareketlenmeyi yaşıyor. Ne Türkiye'nin ne de bir başka gelişmekte olan ülkenin kurlar konusunda uzun vadede belirleyici olma gücü yok kurun değerini global dengeler belirleyecek.

Artık iyi düşünüp ve ekonomik gelişmelere tarafsız gözle bakıp karar vermek gerekiyor.

Benim 13 Mayıs 2013'de yazdığım hisse senetlerinde düşüş dolarda yükseliş beklendim devam ediyor burada dip ve ya zirveye henüz gelinmedi.

1 yorum:

  1. Temel olarak Bernanke'nin açıklamalarının destelendiği bir sonuç çıktı. Önce bir düşüş vardı ancak tutanaklar açıklandıktan sonra bir yükseliş oldu. Yaklaşık 1 saat sonra hisse senetleri baştaki düşük seviyelerine geri döndu
    http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1411765-fomc-genel-olarak-bernankeyi-destekliyor

    YanıtlaSil