16 Eylül 2013 Pazartesi

hissesenetlerinde Yükseliş devam edecek mi?

Bu gün yükseliş Suriye riskinin azalması ve Summers'ın FED başkanlığı adaylığından çekilmesine bağlanıyor. Mali endeks % 4.38 yükseldi 103.421'de kapattı. Bu seviye 14 Ağustos'ta gördüğü 103,506 seviyesinin hemen altı. O günden sonra 27 agustos 2013 günü görüdügü 89.578 seviyesine kadar düşüş dalgasının başlangıcı. Bu gün 16 eylül 13 günde düştüğünü 20 günde yerine koydu.
1)  Şimdi bu seviye bir direnç olarak çalışacak mı?

2)Suriye ile ilgili birleşmiş milletler raporunda kimyasal silah kullanıldığına dair önemli bulgular var diyor ancak kimin kullandığı konusunda bir bilgi yok. Bu Suriye riskinin bittiği anlamına geliyor mu? Bu gün Türkiye Suriy'nin bir helikopterini düşürdü. Bu Suriye rikinin başka bir şekle evrilebileceğinin ilk işareti olabilir mi? Bülent Arınç Bakanlar kurulu toplantısından sonra biz üzerimize düşeni yapacağız dedi. Bu ne anlama geliyor? Acaba Türkiye ile Suriye arasında bir çatışma (savaş demeye dilim varmıyor) çıkması ve BM'lerin üyesi Türkiye'yi korumak için Suriye'ye müdahaleye karar vermesi gibi bir senaryo söz konusu olabilir mi? (Her koşulda koşulsuz barış isteyen biri olarak bu senaryonun hiç gerçekleşmemesini canı gönülden dilerim) 

3)FED politikalarının yönü esasen belli ekonomik veriler iyileştikçe para desteği azalacak. Ve ekonomik veriler genel olarak iyi geliyor. Piyasalar çok iyi gelmediğine seviniyor ancak FED için iyi geliyor olması yeterli olacak. Para genişlemesininde geç kalmak da ABD ekonomisi için zaralı olabilir. Bu nedenle mevcut veriler FED'in yeni başkandan bağımsız olarak açıkladığı yolda ilerleyecektir.

sonuç
 bu dönem al sat için uygun bu % 10 'u aşan yükselişi yakalayanlar için artık satış zamanı
Dolar yeni bir alım fırsatında
Altın sadece savaş riskinde alım için uygun savaş riski yoksa altın düşmeye devam edecek 









0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder