11 Eylül 2013 Çarşamba

Mali endeks 90 bin desteği çalışmış görünüyor ya sonrası

Bir süredir dikkatleri çektiğim mali endeksin 90binlerdeki desteği çalıştı ve oradan başlayan bir yükseliş dalgası gerçekleşti. Bunda en temel etken Suriye'ye savaşı riskinin azalmasıdır. Bu seviyenin 90 binlerin gerçek bir yükseliş dalgasının dibi olup olmadığını tekrar test edildiğinde çalışıp çalışmamasına bağlı. Buradaki risk 90 binden çok uzaklaşmış olmamız Şu an 100 bin sınırında yani % 10'u biraz geçen bir düşüş gerekecek buda oluşturabileceği ivme yada temsil ettiği olumsuz koşulların kontrolü zor olabileceği bir durumu gerektirir. O zaman da 90 binin aşağı kırılması anlamına gelir. Bu grafikte işaretlediğim yükseliş ve ardından gelen düşüş gibi bir durum olabilir.

Ben hala al sat yapabilme kabiliyeti kısıtlı olanlar için hisse senetlerinin uygun olmadığını düşünüyorum.  Uzun vade ve büyük dalga için koşullar tam net değil.
(ek olarak : 100 bini geçemezse mali endeksin tekrar 90 bine yönelmesi olası hala düşüş bandında kaldığını gösterir. Yani bu seviyeler satış için uygun görünüyor)

 Esas hikaye olan FED konusu henüz netleşmedi. Şu an piyasa FED'in Eylül toplantısında maksimum 20 milyar dolarlık azaltma olasılığına göre kendini ayarladı. Böyle bir açıklama piyasalarda beklentinin gerçekleşmesi olarak yorumlanır. Ve oradaki açıklamaların ciddiyetine göre piyasa yön bulacaktır. Bu da muhtemelen gelişen piyasalarda hisse senetleri için düşüşe neden olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder