29 Ocak 2014 Çarşamba

Alın demiyorum almak için yakın takibe alın ve olası fırsatı kaçırmayın gözler hisse senetlerinde olmalı

Daha önce yazdığım (5 ocak 2014) mali endeks dalga analiz yazısı var. Orada bahsettiğim 3. dalganın dibi 77 bin civarında bu gun 79 binlere sarktı dibe 3 bin 4 bin puan uzaktayız diyebiliriz. Nokta isabet çalışır mı bilinmez ancak burdan gelecek bir tepki 91 bin kadar ilerleyebilir. Konjonktürel değişim olması durumunda bu uzun bir ralliye dönüşme ihtimali içeriyor.
Şu dönemde iyi tespit edilmesi gereken bir nokta var global finansal araçlar içinde getiri potansiyeli en yüksek olan araç gelişmekte olan ülkelerdeki hisse senetleri. Çok hızlı bir şekilde fiyatlar % 35'e yakın bir iniş gösterdi. (Dolar bazlı %50- 60 lara varan bir iniş )
Şu basit varsayımla yaklaşırsak: rekor seviyede 2013'ü kapatan ABD hisse senetleri yada DAX'ın 2014'de getiri potansiyeli ne olabilir ki öte tarafta 137 bin zirvesinden 80 bine düşmüş Türk mali endeks. Getiri potansiyeli'nin artık gelişmekte olan hisse senetleri piyasasında olduğu açık.
Yine merkez bankalarının artırdığı faiz oranları ile küresel para gelişmekte olan ekonomilere doğru kayabilir. FED'in tahvil alımını azaltması artık gelişmekte olan ülke paylarının düşeceği değilde gelişmiş ülkelerin paylarının düşeceği şeklinde yorumlanabilir. Hatta gelişmiş ülke borsalarında kar yazan fonlar artık yeni karlar yazmak üzere gelişmekte olan ülkelere doğru kayabilir.
Bu günler bu büyük dalgalanmalar daha ucuza hisse senedi mal etmenin bir fırsatı olabilir mi? bunu sormak gerek ve hisse senetlerini yakın takibe almak gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder