18 Şubat 2015 Çarşamba

FED TUTANAKLARI beni destekliyor.

(Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir )
Son dönemde bahsettiğim finansal yön dolarda düşüş hisse senetleri piyasasında yükseliş. Bu ana fikri son yazılarıma bakıldığında net bir şekilde görülüyor. Bu gün açıklanan FED (FOMC) Tutanaklarına bakıldığında ve sonuçta gelen piyasa tepkisine bakıldığında çıkan sonuç beni destekliyor.
  Temel tema şu dolar değer kaybedecek. Bu dönemde dolarla ters korele olan Türkiye hisse senetleri piyasası yükselecek. Grafiklerde hem dolar/tl hem de dolar endeksi belirgin bir şekilde düşüş net bir şekilde görülüyor.
Dolardaki düşüş TC merkez bankasının faiz indirimi konusundaki en büyük çekincesini ortadan kaldıracak.
FED üyelerinin faiz artırımı konusunda aceleci olmamaları. Yani ABD'de faiz artışının bir süre daha geç gelecek olması yine TC merkez bankasının faiz indirimi konusunda rahatlamasını sağlayacak.
Şu saat itibari ile petrol fiyatlarındaki % 4'ü geçen geçen düşme  (buna bir de dolar düşüşü eklenince ) bizdeki düşük enflasyon beklentisini artıracak. Bu da yıl içinde daha düşük faiz beklentisi anlamına gelecek.
Tüm bu sonuçlarla mali endeks X dalgası (bakınız geçmiş paylaşımlar ) zirvesinin test edilmesi (yaklaşık % 10 artış ) ve güçlü bir momentum yakalanırsa tarihi TL zirvesine bir yolculuk imkanı var. Bu da yaklaşık % 25 artış demek.  Yarım mali endekste yine ciddi bir yükseliş çok olası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder