10 Şubat 2015 Salı

Hisse senetlerinde yeni bir yükseliş dalgası başlıyor olabilir mi ?

AŞAĞIDA YAZILANLAR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. SADECE KİŞİSEL TAHMİN EDEBİLME ÇABASIDIR.
Bu gün bir tahmin de bulunacağım aslında bu tahmini daha önce vurgulamıştım. Mali endeks dalgalar analizimde isimlendirmediğim bir dalga var. Bu na X dalgası diyelim. X dalgası aslında birinci dalga içinde bir dalga. Dolar bazlı tarihi zirve olan 2010 kasım zirvesinin üzerinde TL bazlı ilk dalga X dalası bu dalga teoremlerime göre olgunlaşmış bir dalga. Ve  26 Ocak 2015'deki düzeltme X dalgasının zirvesine yakın bir yerden geldi.
Bu dönüşü derinleştiren etkenler Yunanistan, İçerde Merkez bankası hakkındaki söylemler ve Merkez bankasının yapmayı planladığı toplantıdan vaz geçmesi neden oldu. (Bunların toplamı dolardaki aşırı değerlenme )
Yarın Yunanistan için önemli bir gün .  Merkez bankasının bağımsızlığı konusu tekrar gündeme getirilmiyor.
Yarın Yunanistan için olumsuz bir süreç olmaz ise X dalgasının dibinden 112 bine 111 bin arası bir seviye bir yükseliş hareketi başlatabilir. Dün gün içi 112 binlerden mali endeks yukarı yönlü bir tepki vermişti ve 115 binlere çıkmıştı. Bu gün tekrara 112 binlere geldi. Bu civarlar güçlü bir dönüş hareketi için uygun. Bu seviyelerin kırılması durumunda 90 binlere kadar iniş mümkün. Yani çok önemli bir seviye eğer yarın Yunanistan Euro'dan çıkıyor sonucu çıkarsa çok hızlı bir şekilde bu destek noktaları kırılır.
İşte ekonominin güzel yanı yarın bile bir bilinmez. Ama felaket beklemiyorsanız yarın bir alım fırsatı olarak görülebilir. Bu iyimser senaryo dolarında düşüşünü getirecektir. Eğer hisse senetleri için iyimser dalga başlar ise hedefi daha önceki TL rekor seviyelerini kırmak olacaktır. Başlayan dalganın gücü ve gelişmeler ciddi bir dolar düşüşü ile birlikte artan hisse senetleri fiyatları Dolar karşısında Türk hisse senetlerinin önemli bir değer kazanımı ile sonuçlanır.
Bilinmeyen olasılıklar ama bir yükseliş dalgasının sınırlarında olabileceğimizi bilmek gerek.

1 yorum:

  1. Bu yorumu yaptığım günün ertesi mali endeks 114 bine çıktı ama günü 113binin hemen altında kapattı. bir sonraki gün 116 binlere yaklışık % 4 lük bir ralli yaptı. Bu gün (13 şubat cuma ) yatay 116 625 seviyesinden kapattı. Sonuç olarak çok iyi bir zamanlama ile yapılmış tahmin.

    YanıtlaSil