19 Şubat 2015 Perşembe

Malin endeks 118 bin direnci güçleniyor. Yarın ne olacak ?

(Bu blogg’da yazılı olanlar yatırım tavsiyesi değildir. Sadece tahmin etme çabasıdır. ) 
Bu blogg'da temel, büyük dalga hareketlerini önceden tahmin etmeye çalışıyorum. Bunu yaparken de temel monemtumun ya da göstergenin ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Gelecek henüz yazılmadı. Finansal dünyanın güzel olan yanı aynı zaman da zor olan yanı kaotik bir sistem olması ve ön görülebilirliğinin çok düşük olmasıdır. Özellikle tahmin edilmeye çalışılan vade kısaldıkça tahminin tutarsızlığı maksimuma çıkabiliyor. Örneğin 1 saat içinde ne olabilir tahminin tutma olasılığı çok yüksek ama 10 yıl sonra ne olabiliri bilmek çok daha kolay.
Şu anda içinde olduğumuz dalga benim mali endeks dalga teoremlerime göre X dalgası. Şimdi X dalgasında zirveye doğru bir hareketin içindemiyiz yoksa tekrar dibi mi test edeceğiz. Şunu net söyleyebilirim ki Yunanistan belirsizliği kalkmış olsa idi. Şu anda hızlı bir şekilde zirveye yol alacaktık. Ancak Yunanistan belirsizliği grafiği bozacak şekilde uzuyor. Bu uzama X dalga diplerine yakın seviyeden Ukrayna anlaşması ile başlanan yükseliş ivmesini 118 bin seviyelerde bir dirençle durmasına neden oldu. 118 bin mali endeks seviyesi çok önemli. Bu seviye 1. dalga yeni Türk hisse senetlerinin TL bazında rekora gittiği dalganın temel güç aldığı seviye. Bu seviyenin şimdi direnç haline gelmesi buralardan bir dönüş riskini oluşturuyor.  Aslında bu direnci geçemeyen hisse senetleri  piyasası güç kaybediyor. Elbetteki iyimser bir havada iyimser bir haberde (bu kısa vadede Yunanistan ile ilgili anlaşma haberi )  boğa bipasasına girebilir. 

Yarını tahmin etme çabası 
1) Dolar endeksi tekrar FED tutanakları öncesi seviyeye geldi. Gün içinde 93'lere inen dolar endeksi şu saatlerde 94,50'lerde. Yarın bu seviyelerde bir piyasa açılışı ile mali endeksi 116 binlerde 'yani  %1'in üzerinde bir düşüşle açılışını bekleyebiliriz. O zaman sabah dolar endeksine bir bakmak gerekiyor. 

2) Mali endeks 118 binlerde dirençle karşılaştı şu anda olan Yunanistan belirsizliği devam edecek olursa aşağı yönlü bir dalga gelebilir. Eğer yarın ANLAŞMAMA yönünde bir haber gelirse 112 bin mali endeks yaklaşık % 5 düşüş mümkün. 118 bin geçilemediği durumda mali endeksin yeniden güç toplaması için X dalgası dibini (yaklaşık 112 binler ) tekrar görmesi gerekecek. 



Yarın saat 16 'da euro grup toplantısı başlayacak. Bu toplantı Türkiye piyasaları kapandıktan sonra bitecek. 




1 yorum:

  1. Gün içinde 115 817'yi gören mali endeks günü 116 bin 264 de kapattı.
    % 1,37 düşüş ile gün kapandı. Piyasalar kapandıktan 3 saat sonra Yunannistan ile 4 aylık bir anlaşmaya varıldığı haberi geldi.

    YanıtlaSil