24 Şubat 2015 Salı

YARINA İYİMSER BİR BAKIŞ (MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI ÖNCESİ )

(Bu bloggda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir. Sadece kişisel tahmin etme çabasıdır. )
Yarın Saat 14:00 TC merkez bankası faiz kararını açıklayacak
Akşam ise Yellen konuşacak.
İYİMSER SENARYO BEKLENTİSİ
Beklentim yarın TC merkez bankasından siyasetin tatmin olacağı bir faiz indirimi gelmesi, hem politika faizinde hem de üst bantta. Böyle bir faiz indirimi piyasanın fiyatladığının üstünde olacağı için bir yükseliş dalgası başlatır. Gün içinde inişli seyreden hisse senetleri öğleden sonra artışa geçer. Tabi inen faiz doları yükseltecektir. O da akşam ki Yellen kouşması ile frenlenir. Yellen faizlerin artışını engelleyen (Yunanistan krizi, Yüksel dolar kuru ... ) noktalara temas eder ve sabırlı olacaklarının ifade eder. Piyasalar bu konuşmaya bayılır ve ABD hisse senetleri yeniden rekor seviyelerden kapanır. Dolar endeksi düşer belki 93'lere.
 Bu da çarşamba sabahı Türk hisse senetleri piyasasında yükseliş dalgasını devam ettirir. Böylece X dalgasının zirvesine doğru bir yolculuk başlar.

1 yorum:

  1. Bu senaryo ufak tefek farklar ile nerdeyse tuta yazmıştı bu gün mali endeks 119 652'yi gördü. Yaklaşık % 2 günlük artış dünde yaklaşık %1 artış ile kapatmıştı ). Her şey tahminlerim doğrultusunda ilerliyordu. Öğleden önce düşündün düşüş getirecek bir risk far mı diye. Cevabın açık bir şekilde hayırdı. Ama siyasetin olası etkisini hesaba katmama hatası yaptım.

    YanıtlaSil