9 Mart 2015 Pazartesi

iyi gelen Tarım dışı istahdam etkileri ve sonrası için tahmin denemesi

( Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir Tahmin etme ve analız etme çabasındır.)
Tarım dışı istihdam verileri Cuma günü beklentirelerden iyi geldi. Piyasalarda bir dalgalanma yarattı. Ancak bu abartılı bir tepki Bu konuya bir önceki ayda değinmiştim. FED en çok bu konuda rahat. İstihdam yeterli seviyelere geldi. Ancak bu istihdamın kalitesi yeterlimi ücret artışları nasıl. FED faiz konusunda karar verirken daha farklı noktalara bakıyor. istihdam verisi ancak çok kötü gelirse bir anlamı var iyi ya da beklentilerde gelen veriler FED in faiz karaırnda etken olmayacak. Bunu yine FED söylüyor.  aşağıda daha önce yazdımğım yazıda FED 'in üzerinde durduğu konu başlıkları var.
Bunun içinde istahdam geçmiyor. Çünkü bu konu zaten halledildi.

18 Şubatta açıklanan FED tutanaklarında üzerinde durulan konu başlıkları
(Kaynak  http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1726543-fedi-endiselendiren-5-konu )
1. Ücret artışı hala aşığı yavaş
2. Düşük petrol fiyatlarının olumsuz tarafı
3. Güçlü dolar ihracatlara engel teşkil ediyor
4.Enflasyon aşırı yavaş
5.İletişim riskli ve zor


Bir süre sonra piyasa buna göre verdiği tepkiyi düzeltecektir. Ama piyasanın önünde tahminlerde bulunmak kısa vadede zarar getirebilir. Piyasalarla eşit gitmek ve sonrasını görmek daha kazanç getirici olabilir. 

Mali endeks için 107 bin seviyesi ara destek noktası. Buradan bir tepki gelebilir.
Bu tepki olasılığını güçlendiren şeylerden birisi siyaset ve ekonomi yönetimi arasındaki dialog'un normalleşmesi ve bu konuda atılan yapıcı adımlardır.

Merkez bankası toplantılarnın olduğu hafta öncesi sadece bu hafta için Dolar sat Hisse senedi al mantıklı bir tercih olabilir. Bu kararı vermede önce dolar endeksini incelemek. Ve hisse senetlerinde gün içi destek noktalarına bakmak gerek. Ancak hisse senetleri piyasasında dalgalanma risk ve boyutu çok fazla. Zarar yazma riski yüksek.
Gelecek hafta piyasaların nasıl bir havaya gireceğine göre Merkez bankalarının toplantı öncesi biraz dalgalı olabilir
18 Mart FED toplantısından yine güvercin mesajlar bekliyorum hatta sabırlı kelimesinin kalkmayacak diyorum.  (Bu sadece kişisel bir ön görü siz yatırımınızı buna göre yapmayın lütfen )

1 yorum:

  1. Bu tahmindeki dolar sat hisse senedi al bu gün için tuttu. Hisse senetlerinde mali endekste % 4'lere kadar yükselişler oldu. Ama gün mali endekste % 1 lere yakın bir yükselişle 118 bin 775 den kapandı. Hisse senetleri al sat ya da sat al döneminde.

    YanıtlaSil