13 Mayıs 2015 Çarşamba

Yeni ralli olası mı Hisse senetlerinde çıkış Dolar da düşüş

(burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir kişisel tahmin etme çabasıdır )
Dolar 2,66'ın altına sarktı sonra tekrar 2,66nın hemen üstünde bir noktada devam ediyor. iki hafta önce 2,64'lere doğru olan sarkmada bunu kısa vadeli bir alım fırsatı olarak değerlendirmiş ve önermiştim. O öneri 2,71 2,72 aralığında sata dönmüştü. Şu anda alım için daha düşük seviyelerin beklenmesi gerektiği kanısındayım 2,65 genel bir alım beklentisi yaratıldığı bir seviye ama kuvvetle muhtemelen (mevcut piyasa koşullarında majör bir değişiklik ya da doları çok güçlendirecek bir veri gelmediği sürece ) 2,65'ler aşağı yönlü kırılıp dolarda kısa vadede bir soluklanma yaşanacak. Dip nokta ise teknik değil temel göstergelere göre takip edilmeli. Yani bir düştü alayım değil şu şu nedenle yükselebilir şeklinde temel nedenler oluştuğunda alım düşünülmeli.
Hisse senetlerinde mali endeks 112 binin üzerinde kapatmayı başardı ve 111 binlerdeki destek güçlendi. 113 bin ardından 114 bin ve 118 bin kısa vadeli zirveler bu zirveleri geçmeyi deneme ihtimali yüksek sonrasında 126 bin. Siyasal risk oluşmadığı sürece bu dalgayı denemek isteyecektir.
Burada dikkat edilecek nokta siyaset ve onun oluşturabileceği riskler. Eğer böyle bir risk yok ise hisse senetlerinin yükselişi olası.
Ama bu dönem için net bir analiz şu olabilir: Çok yönlü piyasalar. Bu nedenle hiç bir tahminin taraftarı olmamak gerek çünkü hızlı bir şekilde o tahminin aleyhine bir pozisyon almak gerekebilir.
Temel ilke: TARAFSIZLIK en çok bu dönemde şart.

1 yorum:

  1. Bu tahmin fazlası ile iyi tuttu. Hisse senetlerinde dolar bazında % 15 yükseliş oldu. Bu yükseliş mali endeks için bahsettiğim son direnç seviyesinden 118 binlerden düştü ve 25 mayıs itibari ile 111 binlere geriledi. 118 binli seviyelerin satış için kullanılması gerekirdi.
    Dolar 2,65'leri kıracak demiştim 2,56'lara kadar geldi. Ve dönüşü teknik değil temel yani bir nedene bağlamak gerek demiştim Enflasyon verileri geçen cuma iyi gelince (çek enf 1,8 ) ve Yellen bu yıl faiz artışı için uygun deyince dolar tekrar 2,60'ların üstüne çıktı. Bu gün yani 25 mayıs itibari ile 2,61'in üzerinde.

    YanıtlaSil