28 Mayıs 2015 Perşembe

Yunanistan'dan piyasalara doping. Haziran öncesi piyasalar için bir tahmin

Yunanistan konusunda gelen olumlu haber  ile birlikte mali endeks 1 saat gibi kısa bir sürede 2 bin puan artış göstererek X dalga dibinden yukarı döndü. 110 bin altı seviyeler kritik ve uzun süredir çalışan bir direnç bu gün test edildi ve yine çalıştı. 110 bin altına sarktıktan kısa bir süre sonra hızlı bir artış oldu.
Ancak Yunanistan konusunda piyasaların verdiği bu tepkinin uzun soluklu olmasını beklememek gerektiği kanısındayım. 28 Mayıs'ta gelebilecek iyi bir işsizlik rakamları ile dolar endeksi tekrar yükseliş kaydedebilir. Hatta cuma günü enflasyon dataları da iyi gelirse Haziran'da faiz artırılabilir söylemleri gündeme gelebilir. (Kişisel olarak böyle olacağını düşünmesem de bu iki veri iyi gelirse Haziran spekülasyonu ile dolar endeksi 100'ün üstüne atabilir ta ki FED toplantısına kadar)
Birde yurt içinde var olan seçim belirsizliği Dolar/TL'nin tekrar tarihi rekorlarını test etmesi anlamına gelecektir. Birde  buna seçim sonuçlarının koalisyon doğurması gibi bir değişken eklenirse Dolar/TL'nin yeni tarihi rekorlar kırması işten bile değil. Bu senaryo ayakları yere basmayan bir senaryo değil. Önce perşembe ve cuma gelecek ABD verileri sonra yurt içinde seçim beklentilerine bakmak gerek. Eğer bu veriler senaryoyu destekliyor ise bu senaryoya yönelik pozisyonu korumakta fayda var. Ancak değişkenler tersi çıkıyorsa da bu senaryo pozisyonunda ısrarcı olmamak gerek.
(bu blogg'da yazılı olanlar yatırım tavsiyesi değildir sadece tahmin etme çabasıdır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder