9 Haziran 2015 Salı

Bu satış bir gün daha devam ederse bunun adı Demokrasiyi cezalandırmak olur.

Borsadaki bu büyük  düşüşün yarın dahil gelecek günlere yansımaması gerekir. Bu şekilde büyük düşüşün devam etmesi demokrasinin cezalandırılması anlamına gelecektir. Bu gün için ters pozisyonda yakalanan yatırımcıların panik hareketleri ile açıklama yapılabilir. Tam olarak haklı çıkarmasa da bu panik dalgası bir hafifletici neden olarak görülebilir.
Seçimler günümüz demokrasilerin en temel unsuru. Dolayısıyla bu seçimlerin çıkardığı sonuca herkes saygılı olmalı. Ve çıkan sonuçlarla nasıl bir hükümet kurulacağı ya da kurulamayacağı konusu için konuşmak çok erken. Şu anda 4 partili ülkenin çok büyük bir kısmını temsil eden bir meclis aritmetiği oluşmuştur. Demokratik sürelerin işlemesine izin verilmeli. Bunca aklın ortaya çıkardığı tablo liderlerin de sorumluluk sahibi davranışları ile birleşirse çok büyük olasılıkla demokratik, çağdaş, hukuka saygılı, merkez bankası bağımsızlığı kabul eden hatta bunu güçlendiren, şeffaf bir hükümetin kurulmasını sağlayabilir. Bu olasılık her tür koalisyon ile mümkün yeter ki seçilmiş olanlar yüklendikleri tarihi sorumluluğu bilsinler. Son 6 aydır tekrarlayan  bir ifade olacak benim içinn ama Türkiye bir uçurumun kenarında yürüyerek yol alıyor. Bu yolda bizi düzlüğe çıkarabilecek tek güç siyaset. Düzlüğe çıkalım yine konuşulacak eski konular konuşulsun. Ama şimdi mesele Memleket'in varlığı ve geleceği. Memleketi uçuruma itmeden onu bir an evvel düzlüğe güvenli yollara çıkarma zamanıdır. Her bir seçilmiş üstendiği tarihi sorumluluğun farkına varmalıdır. Kendi çıkarlarını memleketinkinden daha önceye koyma gafletine düşmemelidir. Aksi takdirde kendi varlığını yok edecektir.

1 yorum:

  1. Bu yorum 8 Haziran pazartesi seçim sonrası günü % 5'den fazla düşen hisse senetleri ve 2,80 leri gören dolar/tl ortamında yazmıştım. Ve gerçekten de salı çarşamba perşembe günleri hisse senetleri yükseldi dolar /tl düştü. Yani piyasalar da demokratik sürece saygı gösterilmesi konusunda hem fikir davrandı. Siyasi açıklamalarda sorumluluk sahibi açıklamalardı. pazartesi 99 binleri göre mali endeks cuma günü 107 bini gördü. seçim öncesi seviyesinin yaklaşık bin puan altında.

    YanıtlaSil