13 Haziran 2015 Cumartesi

Yeni Okumaya başlayanlar için

Blogg'da daha önce de bir kaç kez buna benzer yazı yazmıştım.
* Bu blogg temelde (adından da anlaşılacağı üzere) benim için bir güncedir. Yaşanan olayların ekonomik etkilerini yazdığım bir güncedir. Bunları yazarken sıklıkla da bir gelecek tahmini yapmaya çalışırım. Veriler olaylar ve grafiklerin geleceği ne kadar ön gördürebiliyor bunu anlamaya çalışıyorum. Tüm bu tahminler kişisel gelecek ön görü denemeleridir. Daha fazlası değil.

* Bu sayfadaki yazıların temel amacı Emeği ile bir tasarruf yapmış kişilerin bu tasarruflarını daha bilinçli bir şekilde değerlendirebilmesini sağlamaktır. Temel motivasyonun Emek'e olan saygımdır.

* Yazılar bir yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemeli ama önemli bir sentez olarak dikkat edilmeli içeriklerine. En doğru yatırım yatırımcının kendi kararı ile yaptığı yatırımdır. Ama bu karar oluştururken sağlıklı bir çerçeve çizilmesinde büyük fayda var. Ki bu blogg yazıları işte bu çerçevenin sağlıklı yapılmasına katkıda bulunmayı amaç ediniyor.

* 2 yılı geçkin bir süredir yazıyorum. Ve yazdığım bir takım noktalar daha önce yazdığım konuları referans alarak yazılıyor. Bu nedenle eski yazılara göz gezdirmek faydalı olacaktır.

*Finansal okuryazarlık konuşanda okuyucusuna katkıda bulunmak ve emekçinin tasarruf yapıp yaptığı tasarrufu artırmasını sağlamak kısaca (iyilik yapmak ) temel amaçtır. Mevcut ekonomik sistemin temel gücü olan Kar mantığını çok iyi algılamış birisi olarak bunu kesinlikle ön plana koymayan bir dialektik felsefe ile yazılmaktadır. (ne daha çok üye ne daha çok okunma ne de bu bloggdan ticari bir getiri amacı güdülmemektedir
yapılan iş sadece günce tutmak ve gelecek tahmininde bulunma denemeleri yapmak ve bunu İYİ bir amaç uğruna yapmak )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder