1 Eylül 2015 Salı

BİR TOPARLAYALIM


(burada yazılı olanlar yatırım tavsiyesi değildir)
Bir toparlayalım. 
HİSSE SENETLERİ
Türk hisse senetleri piyasasında mali endeksi takip ediyoruz. Burada temel dip ve destek noktasının 90 bin olacağı ve bunun bir kaç kez test edilmesinin olası olacağını tahmin ediyorum. Bu tahmin 103 binleri gören mali endeksin % 10 üzeri düşüşünü tahmin ettirdi. Ve ilk 90 bin tepkisinden % 7 yükselmeyi yakalama fırsatı verdi. Şimdi dünyadaki genel hisse senetleri piyasasındaki düşüş ile birlikte yeniden 90 bine yönelmiş bir mali endeks izliyoruz.
5-6 aylık bir dönemde bu dip seviyesinin çalışıp çalışmadığı bir kaç kez test edileceğini tahmin ediyorum. Yani 90 bin civarlarından başlayan üstte 100 bin (pisikolojik direnç )  ve 110 bin (dalga direnci ) seviyelerinden dönen hareketler olası.

DOLAR
Dolar'da henüz hikaye bitmedi. Dolar çağı kapanmadı. Bir takım düzeltmeler olmakla birlikte henüz yükseliş trendi bitmedi. Bu blogg'da 1,79'larda başladığını iddia ettiğim dolar çağı henüz bitmedi ancak oransal yükseliş miktarı azaldı. Normal koşullarda % 10 daha marj var (3,15 civarı bir zirve)  ancak siyasal risk artarsa 3,5 bir hedef olabilir. Eğer siyasi denge sağlanırsa konjonktürde desteklerse dip 2,5 daha sonra 2,75-2,90 arası bir dengelenme mümkün olabilir. Bu dengelenme hisse senetlerinde dip sevieyelerden başlayan  yükselişten bir iki ay sonra olacaktır. Yani mali endeks 110 bin seviyesini kırdığı dönemlerde dolarda dengelenme seviyelerine gelecektir.

ALTIN
Önce dolardaki yükselişe bağlı bir miktar daha yükseliş olacaktır. Sonra ons fiyatında tepki yükselişleri ile ki bu dönemde doların düşüyor olması gerekir-- hafif bir yükseliş olası
Bir savaş riski olmadığı sürece maksimim gram/tl 120 civarında bir zirve yapacaktır. Ancak hisse senetleri çağına girdikten sonra bir güvenli liman arayışı ortadan kalkacağı  için altın iyiden iyiye gözden düşecektir. Henüz yukarı yönlü potansiyel bitmemekle birlikte yükseliş potansiyel oranı azalmış durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder