14 Eylül 2015 Pazartesi

Mali endeks 90 bin sınırında.

Mali endeks 11 Eylül cuma günü 91 bin 300 de kapandı. Şu ana kadar tahminler tutarlı gidiyor. 90 binlerden başlayan yükselişin yeniden bu seviyeyi test edeceği tahminim bu seviye itibari ile yerine geldi diyebiliriz. 89 bin ile 91 bin arası seviye 90 binler tahmini için yeterli bir seviye.
Şimdi şu nokta önemli bu  90 binler seviyesi çalışacak mı ? Bu seviyeniin gerçekten kırılması bizi 3. dalgaya sokar  ki onun dibi 75 binler. 2. dalga dibi olan 90 bin muhtemelen bir tepki doğuracaktır. Bu tepki içerde terör olaylarının azalması, seçim sonucu siyasal istikrara bağlı olumlu bir beklenti oluşması dışarda Çin'den gelecek bir teşvik beklentisi, FED'den yumuşak  açıklamalar,  FITCH'den çok olumsuz açıklama gelmemişi. Bu noktalarda hisse senetlerini destekleyecek olumlu gelişmeler 90 binden bir tepki doğurabilir. Ancak buradan gelecek tepkinin kesin bir yükseliş anlamına gelmez. Yani yükseliş bu konjonktürde kalıcı yükseliş olamaz ve yeniden 90 bin testine ihtiyaç duyması muhtemel.
Peki olumsuz gelişmeler olursa ? İşte bu önemli bir nokta ikinci dalga 2013 Mayıs'ta FED'in Tapper'ing yöntemi ardından içerde başlayan GEZİ  olayları ile 2. dalga dibi yani 90 bin çalışmıştı.  Ancak ardından çıkan 25 Aralık yolsuzluk iddiaları ile bu seviye kırılmıştı. Yani dış olumsuz gelişmelere iç siyasi belirsizlik eklenince bu seviye kırılmıştı. Şimdi yine FED'den gelebilecek bir olumsuzluk ve zaten var olan iç siyasi belirsizlikte artış 90 bin seviyesinin kırılma riskini artırıyor. Bu nedenle 90 binlerden açılan pozisyon olası bir riste stop loss uygulanmalı ve kapatılıp daha aşağı seviyelerden açılmalı.
Sonuç 90 bin çok güçlü bir seviye çalışma ihtimali yüksek önümüzdeki bir iki gün bu seviyenin gücü test edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder