6 Ekim 2015 Salı

Mali endeks 100 bine yaklaştı. Hisse senetleri, Altın ve Dolar yorumuyla

(burada yazılı olanlar yatırım tavsiyesi değildir )
HİSSE SENETLERİ
Mali endeks bu günü % 4 yükselişle 98 824'de kapattı. Daha önceki yazılarda değindiğim gibi 90 binden başlayan yükseliş hareketi 96 binin  geçilmesiyle güç kazandı. Şimdi 90 bin 110 bin arasındaki 2. dalga içindeki seyir 100 bini hedefleyecektir. İçeriden   negatif bir haber akışı olmaz ise dışarıdan pozitif etki devam ediyor ve yarın 100 binlerin test edilmesi muhtemel. 100 bin dalganın ortasına denk gelen bir seviye bu nedenle önemli ancak dalganın temel sınırı değil. 100 bin kuvvetli aşılırsa o zaman hareket 110 bini hedefleyecektir. Kısa düzeltmelerde güçlenerek 110 bini deneyebilir. 100 bin geçilmekte zorlanılırsa gerekli gücü toplamak için 96 bin seviyelerine bir geri çekilme oradan güç toplayıp yeniden 100 bini geçmeyi deneyecektir.
Şu anda yukarı yönlü güç yeterince sağlam.

ALTIN
Dolardaki düşüş önce ons fiyatının artışı ile Gr/Tl fiyatını belli bir seviyede korusa da hisse senetlerindeki yükseliş güvenli limana yönelmektense risk alma tercihini artıracaktır. Bu da ons fiyatında da bir düşüşü getirebilir. Böylece çift etkili bir hızlı çekilme riski artmakta.
gram/tl önce 105 sonra da 100 bini hedefleyebilir.

 DOLAR
Hisse senetleri piyasasında geçen hafta başlayan ve ABD istihdam verilerindeki beklentinin karşılanmadığı değerlerle ivmelenen yükseliş hareketi dolar/tl'yi daha düşük seviyelere çekebilir. 2,95 ilk hedef olacaktır. Bu kırılırsa 2,90'nın altı hedeflenebilir. Bu düşüş mali endeks 2. dalga zirvesi 110 bin seviyesinin test ediliyor olma koşulu ile ancak görülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder