25 Kasım 2015 Çarşamba

UÇAK DÜŞÜRÜLDÜ BERABERİNDE BORSADA ÇAKILDI.

Bir süredir borsaların terör olaylarına olan kayıtsızlığı dikkat çekici düzeyde idi. Ne Ankara ne de Paris'teki terör olaylarına ciddi tepki vermemişti borsalar. Bu gün Rus uçağı düşürülünce ilk kez ciddi bir tepki oluştu. Demek ki borsalar duyarsız değil de konu seçiyor. Yaşanan olayın sadece finansal etki gücüne göre karar veriyor elbette.
Mali endeksin 110 binlerden başlayacağını iddia ettiğim düşüş dalgası bu günkü çakılma ile 99 bin 923'e geldi. Seçim sonrası pazartesi günü 110 bini görmüştü ve o seviyenin zirve seviye olduğunu iddia etmiştim. Hatta buna 3. kehanet tutacak mı bakalım diye espirili bir yorum yapmıştım Şu anda  orta noktalardayız ve bir iki gün içinde ılımlı bir gelişme olmaz ve 100 binin altındaki seyir güçlenirse dalga hedefine kısa sürede oluşabilir. Orta noktalar dalgaların kararlılığının test edildiği noktalardır. Yani aksi yönde tepki alımlarına neden olabilir. Ama bu günler kısa vadeli hareketler için pek uygun değil.
İlginç olanı Dolar/Tl'deki sakin seyir. Bu ani bir yükseliş potansiyeli de oluşturuyor. Ama bu şekilde sakinlik üzerinde durulması gereken önemli bir durum.
Seçim sonrası ilk günkü duruşumu henüz değiştirmedim. Hisse senetlerinde düşüş dövizde yükseliş beklentim devam ediyor.
Ama para sadece barış varsa gerçek değerindedir. Ve savaşta herkes kaybeder.
Barış dolu günler dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder