11 Aralık 2015 Cuma

3. kehanet (90 BİN MALİ ENDEKSE YAKLAŞIYORUZ ) gerçek mi oluyor.

(burada yazılı olanlar yatırım tavsiyesi değildir. sadece ön görebilme denemesidir ve kişisel yorumlardır. )
Son günlerde blogg istatistiğine bakılınca bu mütevazi bloğun görülme sıklığı artmaya başladı. Özellikle mali endeks 90 bine yaklaştıkça sıklıkta artış oldu.
Blog temelde  sadece bir takım ön görüleri kayıt altına almak ve emeğiyle para kazanmış insanlara paralarını dolayısıyla emeklerini daha da kıymetlendirmek için bir bakış açısı sunmak için yazılıyor.
Kısaca iyi niyetle yazılan bir blogg
Blogun faydalı olabilmesi için geçmiş yazıların dikkatlice okunması gerek. Temelde bir yatırım felsefesi geliştirme çabası ve tavsiyesi var. Ve bir takım dalga teoremleri var. Bunlar eski yazılarda açıklandı.
Blogdan faydalanmak için mutlaka eski yazıların okunması ve ortak dilin kurulması gerek.
Örneğin şu anda 110 binden 90 bine 2. dalga dibine doğru bir hareket var. Bu dalgalar yaklaşık bir yıl önceki yazılarımda açıklanmıştı.
2. dalga dibinin kırılması siyasal belirsizlikler ile mümkün. Bu bir iç ya da dış nedenli olabilir. Eğer siyasal bütünlük var ise bu dalga ihlal edilse de kırılmayacaktır. Yükseliş için bir neden oluşacaktır.
Bu yorumları doğru yapabilmek için MUTLAK TARAFSIZ gözle bakmak gerekir. Her hangi bir siyasal tarafa meyilli bakılırsa bu yorumda olumlu ya da olumsuz hata riski artar. (Başarılı tahminlerin temilinde TARAFSIZ bakış açısı mutlaktır. )
Şu anda 110 binden başlayan düşüş dalgasında son destek noktası 93 bin 500 kaldı. Bu günde seans için o seviyelerden hafif bir tepki ile 93 bin 942'de seans kapatıldı.
93 bin 500 son 110 bin hareketinde 96 binden gelen 3 bin puanı aşan satışın karşılandığı nokta aynı zamanda.
Şu an görüntü 93 bin 500 de kırılıp 90 bini görmek isteyecektir piyasa dalgası ve çok önemli bir test yapacak 90 bin dip mi değil mi ? Dolayısıyla biraz yıkıcı hareketler yaşanabilir.
Dolar ilginç olarak endekse göre sakin kaldı ancak bu süreç eğer 90 bine doğru yol alırsa doların çok hızlı bir artışı gelebilir ve aradaki açığı kapatıp tarihi zirvelerini test edebilir.
Bakalım gelecek için tahminlerde bulunup beklemek gerçekten heyecan verici.
Önerim şu ki sizlerde kendi tahminlerinizi yapın farklı görüşleri dinleyip okuyup ama sonuçta kendi tahmininizi belirleyin. Bunu yaparken de tarafsız olun ve büyük dalgaları tahmin etmeye çalışın. Şu sözüm bence burada tam yerini buluyor "Küçük yatırımcı büyük dalgalara oynamalı".

1 yorum:

  1. Bu yazıyı perşembeyi cumaya bağlayan gece yazmıştım. Cuma günü mali endeks % 3,3 düştü ve 90 826 dan kapattı gün içi en düşük değer 90 bin 770 oldu.
    Dolar % 3 arttı ve kapan 2,98'in hafif üstünde.

    YanıtlaSil