17 Aralık 2015 Perşembe

FED sonrası

(burada yazılı olanlar yatırım tavsiyesi değildir )
FED sonrası
90 bin mali endeks grafiği net bir şekilde çalıştı. Bazen sadece grafiklere göre davranmak kar getirebiliyor, ekstra yorumlar cesareti kırabiliyor. (Grafiğinde vazgeçen tahmincinin yolu karışabilir her zaman :) )
Piyasa ve FED 90 bin mali endeks desteğini çalıştırdı. Ve yarın muhtemelen gepli açılışla birlikte 90 binin hemen altından başlayan yükseliş 97 binlere ulaşacak.
Ancak yükseliş satış fırsatı pozisyonunu ve algısını değiştiren net bir durum yok. Yani 3. kez görülen 90 bin seviyesinden en iyi dalgaya 1. dalgaya ulaşmayı gerektirecek bir gelecek görünümü hala yok. Aksine işaretler yani 2. dalgadan çıkma riskini gösteren işaretler daha fazla. FED ile unutulan jeopolitik riskler yeniden gündeme gelecektir.
Dolar/Tl' bu günkü 2,93 seviyeleri Türkiye merkez bankasının faiz artırmaktan uzaklaştıracaktır. Hatta gelecek hafta yapılacak toplantıya kadar  finansal piyasalarda iyimser hava devam ederse faiz indirimi konuşulabilir  ama hava her an tersine de dönebilir.  Yine de bugünkü FED kararı ve piyasa tepkisi TC merkez bankasını faiz artırımından uzaklaştırmıştır.  Bu da Dolar/Tl'deki yukarı potansiyeli artırabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder