16 Aralık 2015 Çarşamba

Mali endekste % 4'lük artış Ne ye yormalı ?

( burada yazılı olanlar yatırım tavsiyesi değildir )
Mali endeks % 4 yükselişle 93 binlerden kapattı. 90 bin sevilerinin çalışıyor olması iyi. Ancak değerlemelerin bu kadar oynak olması sakıncalı. Banka hisseleri % 6 civarında artışlar var. Bu oldukça sağlıksız bir günlük hareket. Ya düşüşlerin bir anlamı yoktu  yada bu yükselişlerin. Bu ani hareketler kriz dönemlerinde artıyor. Şu ana kadarki ilerlemeler gelişen risk değerlendirmelerinin bir yansıması ve dalga aralığı arayışı olarak görülebilirdi ancak son bir haftadaki bu ani fiyat hareketleri sağlıksız bir sürecin ön göstergesi olabilir. Ani yükselişler ani düşüşleri ve destek noktalarının kırılması sonucunu doğurabilir.
Şu anda 2. dalga 90 bin 110 bir aralığına tekrar döndük. Ama FED hala fiyatlanmadı . FED ile ilgili fiyatlama daha çok iyimser yanda güvercin bir açıklama tarafında böyle olursa eğer yükseliş devam edebilir. Ama tersi bir algıda yeniden 2. dalgadan çıkışlar sorgulanabilir.
Henüz 90 binden döndük demek için erken.
İleriyi Biraz daha net görmek riski azaltacaktır. Azalan risk karı da azaltacaktır elbet ama bu işin temel kurallarından birisi de bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder