11 Ocak 2016 Pazartesi

DİKKAT ! MALİ ENDEKS 90 BİN SEVİYESİNDE AŞAĞI YÖNLÜ KIRILMA RİSKİ ARTIYOR

(Burada yazılı olanlar yatırım tavsiyesi değildir Sadece tahmin etme denemesidir. )
Yeni yazı yamak için temel motivasyonum en son yazdıklarımdan farklı bir sürecin başladığı hissinin oluşması ile ilgili. Şimdi en son düşüncem yani hisse senetlerinde henüz anlamlı bir yükseliş olasılığının olmadığı ve döviz altın gibi TL dışı varlıkların yükseliş olasılığının  olduğu yorumumda köklü bir değişiklik olmadı. Aksine hisse senetlerinde riskin biraz daha arttığı düşüncesindeyim.
Geçen hafta perşembe günü mali endeks tekrar 90 binleri gördü (90 bin 792) seans içi bir tepki ile tekrar 93 binlerin üstünde kapanış yaptı. Bu 90 binli mali endeks seviyesinin önemli bir seviye olduğunun bir teyidi daha demek. Ama buradan başlayan hareketin gücü düştükçe 90 bin seviyesinin direnç gücü düşüyor demek ve bu hafta tekrar 90 binleri test edecek olursak ki bu kısa sürede bir test anlamına gelir ve 90 bin seviyesinin  kırılma riskinin arttığını gösterebilir. 90 binin kırılması 3. dalgaya düşüş demektir. 3. dalgaya düşüş ise iç yada dış ciddi bir takım gelişmeler ile mümkün diye daha önce yazmıştım. Ama bazen dalga daha önce gelebilir. Yani bir takım ciddi istikrarsızlıklar önce fiyatlara yansıyabilir.  Bu durumda eğer 90 bin kırılırsa bunun geçici bir kırılma mı yoksa gerçek kırılmamı olduğunu anlamak için temel analiz mantığı ile iç ya da dış siyasal gelişmelere bakmak gerekecektir. Bu iç yada dış siyasi gelişmelerde olumsuzluk ya da olumsuzluk riski var ise dalga kırılmıştır demektir ve hedefi de 75 bindir.
 Bu günlerde TL dışı varlıklarda açılan pozisyon korunabilir hisse senetleri için risklerin daha da artığı bilinerek temel gelişmelere odaklanarak hisse senedi alımı için pozisyon açıp açmamaya karar verilebilir. Eğer temel gelişmeler olumlu ise pozisyon açılabilir olumlu değilse  hisse senetlerinde daha düşük seviyeler mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder