8 Şubat 2016 Pazartesi

Bloga övgü ve son çalkantılı günler için değerlendirme.

Önce bloğa övgü: 90 bin mali endekse al dedikten sonra 98 binden sat net bir şekilde yazıldı 3'ün üzerinde dolara sat dendikten sonra en son geçen cuma günü için 2,8960'ı gördüğü gün dolara al dendi. Bu çalkantılı dünyada kaygan zeminlerde sağlam adımları net bir şekilde gösteren öneriler oldu.
Ancak hep hatırlattığım bir şey var bilmiş olmam yine bileceğim anlamına gelmez artık bu tahminler geçmişte kaldı. Ve gelecek henüz yaşanmadı.  Bu nedenle her insan kendi tahminlerini geliştirmeli bu bloğu bir bakış açısı olarak görün, kesin bir doğruluk olarak düşünmeyin. En nihayetinde al ya da sat tuşuna basandır gerçek kararı veren. Ama karar verirken bu  blogtan yararlanın.
Bu blogtaki yazılarımda TEMEL FELSEFE: ÖNCE ZARAR VERME, ilkesi oluyor. Bir doktor olarak Hippokrat yeminin temelini oluşturan bu felsefe buradaki yazılarımda da ön plana çıkıyor. Tavsiyelerde bulunurken olası okurların önce zarar etmemelerini temel ilke olarak  görüyorum o doğrultuda yazmaya çalışıyorum. 
Blogu çok daha fazla insanını okumasını sağlamak  benim için temel bir hedef değil. Samimi bir şekilde tahmin etme ve bunu yazılı hale getirme paylaşma isteğinden başka bir şey değil.
Blogu okurken mutlaka eski yazılara da göz gezdirin. o zaman ortak dili yakalayabiliriz.

Bu günler için en son yazındaki ( Perşembeyi cumaya bağlayan gece olan yazı 5 şubat) önerilerde bir değişiklik yok. Değişiklik olduğunda yazarım.

Genel anlamda ekonomik gidiş hattan bahsedecek olursak. Oynaklık çok fazla artmış durumda piyasalar yine panik atak semptomları göstermekte. Ardışık düşüşler gelebilir.  Bu dalga kapalı Çin piyasasının açılışına ulaşırsa gelecek haftayı içine alabilir. Arada piyasanın gidişatını değiştirecek olan temel şey Yellen'in çarşamba ve perşembe günü yapacağı konuşma olacak. Piyasa Yellen öncesi bir sıkıştırma hamlesi yapıyor olabilir. Bu durum perşembe günkü konuşmaya kadar sürebilir. Perşembe Yellen'ın koşunmasındaki bir takım şeyleri pozitif algılayıp tepki hareketi başlatabilir. ve piyasa oyuncuları hisse senetlerinde bir ralli oluşturabilir.
Şu anda mali endeks 90 binden başlayan güçlü dalga ciddi hasar aldı ve güç kaybetti yarın  toparlanamaz ise tekrar 90 bine yönelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder