23 Şubat 2016 Salı

Mali endeks 98 bin sınırında Dikkat.

(Burada yazılı olanlar yatırım tavsiyesi değildir. Sadece günceye not alma ve gelecek tahmin denemeleridir )
Mali endeks % 3 ,14 yükseliş ile 97 bin 763'den kapandı. Bu seviyenin hemen üstü 98 binler kısa vadede direnç noktası bu seviyenin üstünde kapanışlar mali endekste 100 bin hedefine yönelmeyi sağlayabilir. 100 bin üzerindeki kapanışlar ise uzun vadeli düşüş trendinin artık kırma denemeleri anlamına gelecektir. 90 binleri kıracak mı derken 100 binlerin üzerine yönelme Suriye'de olası ateşkesin gündeme gelmesi ile ilişkili. Bölgesel jeopolitik riskin azalması mali endeksi daha üst seviyelere getirdi.
Ancak gerçekten bir ateşkes olası mı ? Bir diğer önemli soru Suriye konusu sıcaklığını yitirdiğinde yurt içi gündem daha fazla kargaşa yaratabilir mi ? Henüz düşüş dalgasının yukarı yönlü kırılması için uygun koşullar yok. Lakin endeksler beklentiyi satın alır. Ve beklentiler bazen irrasyonel oluşturulabilir. Bunun kararını piyasanın güçlü oyuncuları verebilir. Bu nedenle her zaman rasyonel olmak dalgaları yakalamak için yeterli değildir. Dalgaların tersine oluşan potansiyeller bazen rasyonel hayattan daha fazla belirleyici olabilir. Ve küçük bir olay büyük bir dalgayı tetikleyebilir.

Muhtemelen geçen haftadan başlayan yükselişler artık kar satışları ile karşılanacaktır. Kar satışlarının karşılanıp karşılanmayacağı ise jeopolitik gelişmelere bağlı olacaktır. Ateşkes konusunda samimi ilerlemeler görülürse yükseliş dalgası devam edecektir.
Ancak daha olası olan mali endeksin 98 binden tekrar aşağı yönlü bir harekete başlaması 
Kişisel görüşüm hisse senetlerindeki yükselişler satış fırsatı
Dolardaki düşüşler de alım fırsatı. 

1 yorum:

  1. Dolar 27 şubat 2016 yani yukarıdaki yorumun yazıldığı haftanın son işlem gününde 3,00'ı gördü kapanış 2,8886

    YanıtlaSil