27 Mart 2016 Pazar

BÜYÜK DÜŞÜŞ POTANSİYEL ENERJİSİ

(burada yazılı olanlar yatırım tavsiyesi değildir sadece tahmin etme denemesi ve günce tutma çabasıdır )
Uzun bir süredir yazma fırsatı olmadı. Mali endeks 90 binlerden başlayan yükselişini 107 binlere kadar taşıdı. Burada 2. dalga içinde yapılmış bir hareket var 90 bin 110 bin arası hareket. 110 bini görür mü ? Bu önemli bir soru değil. Esas soru 110 bini geçer mi? Bu soruya olumlu yanıt verebilecek bir durum yok.
Hatta tersine Türk hisse senetleri için ani düşüş risk potansiyelinin çok yükseldiği söylemek mümkün bir çok noktada negatif potansiyel yükselmiş durumda. Potansiyel enerjinin hareket enerjisine dönüşüp dönüşmeyeceğini zaman gösterecek ki temel belirleyicisi de yine siyaset.
Mevcut bu düşüş potansiyeli hisse senetleri yatırımı konusunda alış yönünde tavsiye verme konusunda geride tutuyor. Oluşabilme potansiyeli olan dalga muhtemelen çok hızlı ve satış fırsatı vermeyen bir dalga olacak.
Böyle bir dalga olacak ise başlangıç seviyesi ve zamanı nedir ? İşte bu soru esas soru ve aranması gereken yanıt.

1 yorum:

  1. Yanıt 112 bin 937 mali endeks seviyesi 18 Nisan 2016 pazartesi zirve görüldü şu anda 16 Mayıs 2016 itibari ile 99 bin mali endeks seviyelerindeyiz. Yazı oldukça sağlam bir bakış açısı sağladı. Düşüşte temel nokta siyaset oldu. Bu da önemli bir bakış açısı sağladı. Tahmin çok başarılı idi.

    YanıtlaSil