19 Temmuz 2017 Çarşamba

Mali Endeks TL bazlı Tarihi Zirvesinin Eşiğinde Hem Heyecan Hem de Endişe Verici

Uzun süredir mali endeksi takip ediyorum. Bir takım ön görüler bu endekse göre doğru sonuç verdi.
Son tahminin mayıs 2017'de ara dalga Xdalgası ismini verdiğim 126 bin seviyesi küçük düzeltme ile aşıldı. Beni endişelendiren düşüş olmadı.
Ve şimdi mali endekste 139 bin sınınındayız. Yani TL bazlı tarihi zirvenin hemen eşiğindeyiz. Bu sınır geçildiğinde TL bazlı yeni bir dalgaya gireceğiz. 1. Dalga yenilenecek.
Bu bir bakıma heyecan verici bir açıdansa endişe verici. 2013'te bu zirve görüldükten sonra endeks 50 bin puan düşmüştü. Endeks buraya kadar gelkişken yeni bir zirve yapması muhtemel. Ama o zirve çabası tüm yukarı çıkış enerjisini de bitirebilir.
Bakalım grafit yenilenecek mi yoksa kendini mi tekrar edecek.
İzlemek ve not etek gerime

3 yorum:

  1. Bu günlerde sürece gün gün yorumlayarak takip edeceğim. Dün seans bitmeden bu yazıyı yazdım. Öngürdüğüm gibi 139 bin üzerine çıktı ve mali endeks yeni bir zirve oluşturdu. o zirvede kapattı. Artık TL bazlı tarihi zirve günü 19 Temmuz 2017. Bu yeni bir bakış açısı gerektirecek. Ama ihmal edilebilir farklar henüz yeni bir grafik içine girdiğimiz anlamına gelmiyor. Şu anda seans içi tekrar 139 binin altında. TL kısmen değer kaybetti. Yani bu zirve seviyenin çalıştığı anlamına geliyor. Bakalım yakın takip edeceğiz. Bu zirve yakın takibe değer.

    YanıtlaSil
  2. Dün 27/temmuz/2017 bir önceki gece FED açıklamalarının etkisi ile bir pozitif gün yaşandı ve ikinci kez 139 bin seans içi geçildi. Ancak kapanış yine 139 binin altında oldu. 19 Temmuzdan sonra bir ilkti ve yine çalıştı. Bu gün ise 138bin 017 ile kapandı. Hava bozuluyor gibi olumlu veriler zirve öncesi dönüşün son göstergeleri. Zirve çalışacak görüntüsü kuvvetlendi.

    YanıtlaSil
  3. Vize geriliminin başlamasının ardından pazartesi günü 9/10/2017 mali endeks 120 bini gördü 123 seviyesinden kapattı. Bu gün 11/10/2017 çarşamba saat 16:30 itibari ile 127 bin seviyelerinde. 140 binlerden başlayan düşüş 120 bine kadar ulaştı. yaklaşık %18'lik (20 bin puanlık) bir düşüşü öngörebildiğimi gösteriyor. Peki bundan sonrası için tahmin değiştirilmeli mi? Şimdilik hayır. Tahmin temel nedenlere bağlı değil daha çok grafiksel (teknik) bir tahmin. Grafikteki bu oynamalar da aşağı ve yukarı yönlü bu büyük oynamalar yukarı yönlü uzun vadeli enerjinin bittiğinin bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Aşağı yönlü enerjinin gücünü de gösteriyor aynı zamanda. Aslında tahmin temelde global ekonomiyi ilgilendiren bir tahmindi. Düşüşe tüm borsaların eşlik etmesi gerekiyor. Tüm global ekonomide aşağı potansiyel enerjinin biriktiği açık. Henüz tetikleyici nokta ortaya çıkmamış olabilir. Tüm bunlar uzun süredir olduğu gibi benim temkinli olma önerimi güçlendiriyor. Hareket yeteneği yüksek olmayanları için hisse senetleri hala riskli. % 20'ye yakın bu düşüş bir dip değil. Global bir hisse senedi düşüş hareketi gerçekleşmesi halinde oran bir % 20 daha düşüş olabilir.

    YanıtlaSil