24 Şubat 2014 Pazartesi

Bu blogu Yeni okumaya başlayanlar için (eskiler'de okusa iyi olur)

Blogu yeni okumaya başlayanlar için
Bu blogta yazılan hiç bir şey yatırım tavsiyesi değil bir bakış açısı sadece. Tüyo vb bu blogta bulamayacağınız şeylerdir.


Bir bütün içinde yazıldığı için daha önceki yazıların fırsat buldukça okunması gerekiyor. Örneğin son yazılarımda mali endeks dalgalarından bahsediyorum bu daha önce detaylıca yazdığım bir yazıya atıfta bulunarak yazıyorum ilgili yazı okunmaz ise ne dediğimin anlaşılması mümkün değil)

Bu blog'un yazılış hedefleri:
1.  Bir günce tutmak. Tarihin kendini tekrar edişinin hızlı bir versiyonunu ekonomik gelişmelerde görmek mümkün. Ancak hafızada tutmak pek mümkün olmuyor. O nedenle yazmak gerektiğini düşünüyorum.

2. Küçük yatırımcıya farkındalık oluşturmak. Yatırım kararı verirken alternatif bakış açısı kazandırmak.
(Küçük yatırımcı kimdir? küçük yatırımcı,  yatırım yaptığı piyasada eser miktarda etki yaratan yani varlığı hissedilemeyecek derecede bir mali güce sahip olan ve profosyonel olarak -iş olarak - piyasalarla ilgilenmeyen kişi. )

3. Dalga analizlerinden ve güncel gelişmelerden olası gelecek tahmini yapmak (bunlar sadece tahmin denemesidir. yatırım tavsiyesi değildir)  Bu dalga analizlerinde büyük dalgaları tespit etemeye çalışıyorum. Bence küçük yatırımcı her zaman büyük dalgaya oynamalı. Bu büyük dalga bazen ana dalga bazen ara dalga olabilir. Ana dalga esas trend dalgasıdır. Ara dalga ise trendin tersine gelişen dalgadır. Bazen ara dalga ana dalgaya dönüşebilir.

Yatırım kararı bireyin kendi vermesi gereken karardır. Bu kararı verirken hangi dalgaya nasıl bir kaybı göze alarak girdiğine kendisi karar vermeli. Kayıbı durdur  (stoplos)  yapacak mı? Düşüşlerde maliyet azaltma tekniği mi uygulayacak. Bu kişinin kendisine ait bir karar. Kişi koşullarına göre güvendiği bazı yorumları baz alıp bir yatırıma karar vermeli bu karar tamamıyla kendi kararı olmalı ki zor koşullarda yine kendi kararıyla kendini kurtarsın. Kimsenin ipiyle kuyuya inmemek gerekir.

Özetle bu blogun temel amacı, küçük yatırımcının (ben dahil)  finansal okur-yazarlığına bilgilerim doğrultusunda katkıda bulunmak diyebiliriz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder