21 Ocak 2012 Cumartesi

İMKB %6,5 ARTIŞLA HAFTAYI KAPATTI

Geçen hafta cuma günü Fransa'nın not indirimi açıklaması sonrası Pazartesi'den itibaren ara yükseliş dalgasının başlayacağını yazmıştım. İMKB haftayı yaklaşık % 6.5 artıda kapattı. Banka hisselerinde daha fazla yükseliş oldu ki bankaların aşırı satışta olduğunu da yazmıştım. Tahminlerin açısından iyi bir hafta oldu.
şu an İMKB 100 54.888 bu gün kapanışa doğru 55 binin üstünü denedi ancak çok kısa süreli bir deneme idi. DOW endeksi'nin pozitif kapanısı SP nin 1 315 direncinin üstünde kapanışı muhtemelen hafta sonu Yunanistan borç krizi ile ilgili gelecek beklentiler doğrultusundaki olumlu haberler ile pazartesi 55 bin piskolojik desteği hızlı bir şekilde geçilecek. İMKB 100'ün ilk üst hedefi 60 bin. mevcut havayı bozan bir olumsuzluk olmadığı sürece çok geçmeden bu hedefe ulaşılacaktır. Pazartesi 55 bin güçlü bir şekilde geçilir ise hafta bitmeden 60 binler görülebilir % 8'e yakın bir yükseliş olasılığı. Şu an da bunun tersini gösteren bir işaret yok. 55 bin güçlü geçilemez ise 53 bine sarkıp ordan bir yükseliş gelebilir. Bu senaryoda 60 bin 2 hafta ocak bitmeden görülür. Olumlu senaryoyu bozacak bir problem var mı ? Kısa vadede görülmüyor.
Küçük yatırımcıya öğüt hala endeksi taşıyacak banka ve holding hisseleri için % 10'a yakın yükseliş ihtimali var. sonrasında diğer küçük hisselerden yükselişte ihmal edilmiş olanları bulmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder