5 Şubat 2012 Pazar

notlar 5 şubat

20 Eylül 2011'de İMKB  100 60bin 889 kapatmıştı. Gerekçe not artırımı idi. Ertesi gün bunu sadece tl cinsinden olması döviz cinsinden not artırımı olmamasından ötürü reel anlamda bir anlamı olmadığı yorumları ağır bastı ve % 4'ü geçen bir düşüş oldu. İşte piyasaların şu anda kapattığı açık burası ve burda çok buyük bir marj kalmadı. Cuma günü 60 bin 400'ü gördü.
Yarın Yunanistan siyasi liderlenin bu günkü anlaşmazlıkları çok etkilemez ise cuma günkü ABD kapanışındaki % 1'i aşan pozitif dalga ile İMKB 61 binin üzerine çıkacaktır. Sabah asya piyasaları kapanışı ile bu netleşecektir. Ancak hisse senetlerinde yukarı yönlü yükseliş potansiyeli azalıyor. Ve tersine bir hareket riski artırıyor. Artık küçük yatırımcı hisse senetlerini satış için değerlendiriken doları alış açısından takip etmeli.(evet henüz yükselmemiş hisseler var onların yükselmesi piyasaları tersine çerviren ani olumsuzlukların olmadığı yatay bir piyasa grafiğinde mümkün şubat ayı biraz böyle gececek gibi )  Burda hisse senetlerinde yükselişi düşürecek kısa vadeli olay Avrupadan gelecek olumsuz haberler. Tabi birde kar realizasyonu olasılığı. ABD'den gelen verilerde bir olumsuzluk olasılığı pek görünmüyor.

Not edelmesi gereken bir nokta ABD'de işsizlik % 8.3 ile beklentirlerden düşük çıktı. Ve uzun süredir devam eden sağlıklı bir düşüş dalgasının devam ettiği görülüyor. Bu rakamlar Obama'ya seçimi kazandırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder