6 Şubat 2012 Pazartesi

Yarın Yunanistan öyle veya böyle

Yunanistan için pek seçim şansı kalmamış görünüyor. Zira Papademus troykanın isteklerinin mümkün olduğu kadar uygulanabilmesi için başkan edildi. Yunanistan'ın başında halk tarafından seçilmiş bir başbakan yok. Eğer Papandreu olsa idi yarın Yunanistan'ın bir red kararı beklenirdi. Ancak mevcut koşullarda buna beklemek biraz marjinal bir beklenti olur. Öyle veya böyle troyka ile pazarlıklar tamanlanacak ve Avrupa birliği içinde Euro içinde bu işe kısa vadeli bir çözüm bulunacak. Ta ki 20 marttaki 14,5 milyar ödemeye yaklaşana kadar bu Yunanistan konusu kapanacak.
Şu anda Avrupa ve ABD piyasaları bu konuya kilitlenmiş durumda. Bu konuda olumla bir beklenti konusunda bir yükseliş dalgası daha gelebilir. Ancak zaten Yunanistan'da bir anlaşma olacağı beklentisi hakim dolayısıyla çok büyük bir dalga oluşturmayacaktır. Tersi olursa büyük bir negatif dalgalanma beklenebilir. Ancak bu toplantıdan "olumlu" bir sonuç çıksa da Avrupa'da sorunlar çözüldü diyemeyiz.
Küçük yatırımcı hisse senetlerini uygun fiyattan satmak açısından takip etmeli. Bu noktada model ucu aşaği bakan yani ters U şeklinde bir satış stratejisi izlemeli. piyasa yükseldikçe bir miktar satış yapmalı. Bu sayede zirveden satış imkanı bulacaktır. Zirveden dönüşte de satmaya devam etmeli. Burada amaç mümkün olduğunca ters U'nun baçaklarını kısa tutmak olmalı.
Yazıyı bitirmeden Yunanistan halkına sabır ve güç diliyorum. Büyük bir tarihi, geçmişi, felsefesi olan bir halk bu zorluklardan çıkabilmeyi başaracaktır. Belki bu zorluklar Ege'nin iki yakasındaki yapay düşmanlığı çözer. Ve yeni ekonomik kalkınma sürecinde birlikte projeler geliştirebiliriz.

1 yorum:

  1. Yunanistan'ın atanmış başbakanı başkanlığında toplanan bakanlar kurulu AB'nin istediği doğrultusunda bir karar aldılar. Ardında geçen hafta cuma parlementodan geçemeyeceği gibi saçma bir paronoya oluşturup bir düşüş hareketine neden olundu. Pazar günü tamamen olması beklenen oldu parlemento onayladı. Ve bu gün tekrar cuma günkü kayıplar geri alındı hafta ya olumlu başlayan bir hisse senedi piyasası oluşturuldu.

    YanıtlaSil