26 Ocak 2012 Perşembe

FED toplantısı mesajlar yansımaları ve yarın için tahminler

-FED 2014 son çeyreğine kadar faizleri artırmayacağını söyledi. (2011'de 2013'e kadar artırmayacağını söylemişti)
-Faizli ilgili söylenenler bir teminat değil sadece bir tahmindir yani gereğinde daha farklı davranılabilir.
-ABD ekonomisindi büyük bir düzelme sağlandı demek için henüz erken (bu son dönemlerdeki en olulu cümle nedenide toparlanma denmiyor büyük bir toparlanma deniyor artık toparlanma aşaması aşıldı anlamında yorumlanabilir)
-Gerekirse parasal genişleme yapılabilir
Bu açılamalar sonrası ABD piyasalarında belirgin bir yükseliş oluştu.
DOW: 12,756 (%0,64+)
SP:13,26 (%86+)
NASDAQ 12,818 (%1,14 +)

Yarın Türkiye'ye yansıması nasıl olur.
Gelişen piyasalara göre kısmen daha geride kalan Türkiye hisse senetleri piyasası dolardaki düşüşle birlikte bu  açığı büyüyk ölçüde kapattı. Ancak yarın mevcut olumlu havadan oldukça pozitif etkilenecektir. 56 binlerin üstüne çıkabliir. Sonrasında olumlu havayı bozacak ciddi bir haber gelmediği sürece 60 bin hedefine doğru ilerler.
İMKB hisse senetleri için hala % 10'luk bir yükseliş olasılığı daha var. Olası bu % 10'luk artış tabiki banka ve holding hisseleri ile olacaktır. Ancak ani bir düşüş olmaz ise daha geride kalan hisselere yayılacaktır. Bu senaryoya göre şu an banka holding hisselerinde kalmak bir süre sonra küçük hisselerden bir seçim yapmak kısa vade için rasyonel görünüyor.

Yükselişin alternatif piyasalardaki sınırları Dolar için 1.75    Euro / Dolar için 1.35  bu arada VİX tarihi diplerine yaklaşıyor. Ordan bir dönüş olmasını beklemek rasyonel bir beklenti olacaktır.

1 yorum:

  1. İMKB 57.000'leri görüp 56.900'ün hemen üstünde kapattı.
    perşembe için çarşamba ABD piyasaları kapandıtan sonra yazdığım tahminler Tam olarak öngördüğüm gibi oldu. ABD piyasası sonrası bunu tahmin etmek kolay gibi görünebilir ancak sabah ekonomi kanallarını izlediğimde acaba fazla olumlu bir yorum mu yazdım diye düşünmedim değil.

    YanıtlaSil