3 Mart 2015 Salı

Bugünün notları Yarın ne getirir ? Şubat ayı enflasyonu yarın açıklanıyor.

Nasdaq 15 yıldan sonra tekrar 5 binlerin üzerinde.
ABD hisse senetleri yükselişe doymuyor.
Dolar endeksi 95.55'i gördü.

Dolar endeksinde son yılların zirve seviyelerindeyiz. Bir düzeltme beklentisi içerisindeyim. Bu beklentimde FED'in faiz artırımını son çeyrekten önce yapmayacağına hatta bu yıl yapmayacağı şeklinde bir beklenti oluşma ihtimaline dayandırıyorum. Bu İhtimal Yellen'ın konuşmasındaki satır aralarında ifade edildiği kanaati içindeyim. Çözülmesi gereken noktalar henüz çözülmüş değil. Ama piyasa ise emin değil hala bu konuda tedirgin. Mart toplantısında sözlü yönlendirmenin değişme ihtimali fiyatlanıyor gibi geliyor. Kişisel düşünce Mart ayında yine sabırlı kelimesi kalacak sözlü yönlendirme değişmeyecek.

Yarın enfasyon verileri Türk hisse senetlerinde önemli bir yol haritası çizecek. Enflasyon beklentilerden az gelirse bu merkez bankasının faiz indirimlerine rahat bir şekilde devam edeceği anlamına gelir. Faiz indirilecek olması iktidarın hoşuna gideceği için siyasi risk azalacak beklentisi doğacak. bu 1+1 iki değil de 2+2 dört şeklinde bir ivmelenme yaratabilir.
Tersi ise yani enflasyon beklentirelerden çok yüksek gelirse bu da aynı şekilde ters bir ivmelenme yaratabilir.
Beklenti dahilinde bir enflasyon bu da inişli çıkışlı bir süreç anlamına gelir. O zaman Mart ayındaki MB toplantısı ve sonuçlarna kadar spekülasyona açık bir piyasa anlamına gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder