5 Şubat 2015 Perşembe

DOLAR YETERİNCE YÜKSELMEDİ Mİ?

Bu günlerde sorulması gereken soru ve aranması gereken yanıt bu.

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1718617-guclenen-dolar-abd-ekonomisini-kotu-etkiledi

Bloomberht'den bu haberi not almak istedim.

(burada yazılan yazıların hiç biri yatırım tavsiyesi değildir. Şahsi görüşlerim ve tahmin denemelerimdir.)

Dolar yeterince yükseldi mi? Sorusuna bir yanıt bulmaya çalışmak gerekiyor. Bu yanıt bu yıl ki tahminlerde önemle bir bakış açısı kazandıracaktır.

Dolar daha fazla yükselirse bu ABD ekonomisine zarar verebilir mi? Görünen o ki bu son sorunun yanıtı : Evet

Bu Evet yanıtı FED için faizleri artırma konusunda bir engel teşkil edecektir. Zaten ılımlı azaltılacak faizler daha da ertelenebilir mi ? Faizlerin artırılmasındaki erteleme ya da bu yöndeki açıklamalar yeni bir ralliyi başlatacaktır.

Peki buraya kadar bu varsayımların doğru olduğunu kabul edelim. Ralli nerden başlar.
Bu benim dalga teoremlerime göre son minik (numaralandırmadığım) dalganın (bakınız eski yazılarım) test edilmesi ile. Yani Mali endeks için 111 bin civarları bir seviye. Bu seviyeden bir dönüş olursa hedef 150 binlerin üzeri bir mali endeks olabilir.

(Dikkat edilecek noktalar: 111 bin seviyelerine gelmeden kısa süreli yukarı yönlü hareketler olabilir ama 111 binlerden güç almadığı sürece hareketin gerçek dalga oluşturamayacağı düşüncesindeyim. Eğer bu tahmin tutarsa 111 binlere gelen mali endeksin bu seviye ye tutunuyor mu yoksa bu seviyeyi kırıyor mu ona bakmak gerek eğer tutunayorsa yukarı yönlü hareket ihtimali yüksek. Kırıyorsa o halde 2 50 dolar konuşuyor oluruz. Ve daha bir sürü risk...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder