17 Kasım 2011 Perşembe

Bu günden yarına 16 Kasım kapanışları sonrası

İMKB inişli çıkışlı bir günü yatay kapattı. Avrupa'da da benzer bir gün vardı. ABD son saatlerde gelen satışla yaklaşık % 1,5 düştü. DOW 12 109'a çıkmıştı 11 905 kapattı. Fitch uyarısı sonrası düşüş gelmiş. Esasen Fitch'in söylediği (Euro bölgesindeki krizin ABD'li bankalar içinde risk unsuru olduğunu açıklamış bu da borsalarda satışa neden olmuş) Bir kaç gündür  panik atak semptomlardan kurtulan borsa tekrar semptomatik olmuş görünüyor. Fitch söylediği bu açıklamaları hiç yeni ya da hiç görülmeyen bir durum değil Avrupa krize girerken elbetteki diğer bölgeler de etkilenecek. Zira 2008' krizi ABD'den başladı ve Avrupa'yı bakın ne hale getirdi.
 Şu anda bu bahane satışları bir kenara bırakıp. Büyük dalgayı bulmaya çalışmak lazım. Avrupa için söylenebiliecek en kötü sözler çoktan söylendi. Bunun etkileri içinde söylenebilecek en kötü sözler söylendi. Geçen ay Avrapa'lı liderler bunun için toplandı. G-20'de en temel konu bu idi. Elbette kötünün kötüsü var. Ancak daha kötüyü dünya ekonomisi şu an kaldırmaz. Önce mevcut kötüyü hazmetmeliyiz. 2 yıl önce Yunanistan ve İtalya'nın mevcut durumu böyle olsaydı. Ekonomi mekonomi kalmazdı. Ancak şu an mevcut durum oldukça kabul edilebilir gelmeye başladı. Etkileri çok olmasın da denilmeye başlandı. İçselleştirildi.
Bu dönemde satıcılarda alıcılarda dengede. Kim daha çok çekerse araba oraya gidiyor. Ancak satıcı tarafın yeni argümanlara ihtiyacı var. Ve güç kaybediyor. Alıcı taraf ise sadece biraz netlik ve bir miktar iyi veri istiyor. Ve yeterince güç toplamış durumda.

Ben yarın içinde benzer bakış açısındayım. Yatay geçen her gün ciddi düşüş olmayan her gün kısa vadeli yükselişi destekliyor.  İyi hisse seçmek önemli.
Kısa vadede Doların kar potansiyeli kalmadı  zira altının da
Bu arada Soros ve birkaç büyük yatırımcı altın pozisyonlarını boşaltmış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder